Hjælp til en oversvømmet kælder

De seneste par år er der flere og flere der har oplevet at få deres bolig oversvømmet efter heftige regnskyl. Det er især kældre der bliver mest ramt. I forbindelse med oversvømning kan en dykpumpe til dræn være en nødvendighed, når kælderen skal drænes.

Når skaden allerede er sket

En dykpumpe, drænpumpe eller kælderpumpe er beregnet til at pumpe rent eller lettere snavset vand fra bland andet kældre og brønde. Der findes forskellige typer, nogle er endda i stand til at pumpe vand som indeholder sand, grus partikler og andre genstande som kan potentielt skade pumpen hvis den ikke er beregnet til det. Hvis vandet står højere end en halv cm, kan en dykpumpe være en stor hjælp. De findes i forskellige prisklasser og til forskellige behov. Vandet fra drænpumpen skal kunne ledes hen til den nærmeste kloak ved dit hus.
Ved oversvømmelser skal man passe på med at fugten ikke udvikler sig til skimmelsvamp. Dette påvirker indeklimaet og er skadeligt for ens sundhed, da det kan føre til allergi og infektioner.
Vær også opmærksom på at vandet kan være forurenet, så hvis du gør arbejdet selv, skal du huske at have det rette udstyr på. Ellers kan du risikere at blive smittet med forskellige sygdomme.

Sådan sikrer du kælderen mod fremtidige oversvømmelser

Forebyggelse af oversvømmelse af kælder er vigtig at prioritere, for hvis du allerede har oplevet det en gang, så er der stor sandsynlighed for at det kommer til at gentage sig. Derfor kan du mindske risikoen for en oversvømmet kælder med et højvandslukke. Det er en simpel løsning og fungerer som en sluse der lukker hvis kloakvandet presser på udefra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *