Lugter det af kloak fra afløbet i badeværelset?

Stiger der en grim lugt af kloak op fra afløbet på dit badeværelse, så er her en nem guide til hvordan du selv kan rense afløbet. 

Herunder bringer vi 4 gode råd til hvad du selv kan gøre for at blive kloaklugten kvit. 

  1. Fjern først risten over afløbet. Sørg for at have et par gummihandsker på for din egen skyld. Fjern skidt og gamle hår og sæberester nede i vandlåsen. I en moderne vandlås er det muligt at tage en slags skål op og rense den under vandhanen. på den måde er du helt sikker på at afløbet er rent.
  2. Efter at du har renset afløbet manuelt kan det være en god idé at hælde en kande kogende vand i afløbet for at fjerne gamle sæberester, der har sat sig på rørene. Du kan også bruge flydende afløbsrens, men pas på, for afløbsrens er kraftigt basisk og kan ætse hænderne hvis du rører ved det.
  3. Er afløbet stadig stoppet efter at du har gennemført punkt 1. og 2. så kan der være stop længere nede i rørene. Med en rensespiral, der kan købes billigt i et hvert byggemarked er det muligt at rense nogle meter ned i rørene, hvor der kan sidde en prop at gammelt skidt og sæberester. Som alternativ kan du også anvende en svupper for at få hul på proppe i afløbet.
  4. Når afløbet fungerer igen er det vigtigt, at hindre at det hurtigt stopper til igen, eller at der kommer dårlig lugt i badeværelset. Det er derfor vigtigt, at sikre, at der altid står vand i afløbet. Du har måske prøvet at komme hjem fra ferie og opleve, at der lugter grimt på badeværelset, fordi vandet i vandlåsen er fordampet. Hvis du gerne vil undgå det i fremtiden kan det være en god idé at hælde lidt glycerin i afløbet inden du rejser på ferie. Glycerin fordamper nemlig ikke som vand og vil derfor sikre, at afløbet ikke tører ud hvis det ikke bliver brugt. Denne fremgangsmåde kan også med fordel anvendes hvis du har et gæstebadeværelse der ikke bliver brugt. Her vil vandet i vandlåset også hurtigt kune tørre ud og det vil derfor være en god idé at hælde lidt glycerin i afløbet.Moderne afløbRense afløb

Herunder kan du se en video, der viser fremgangsmåden når du skal rense afløbet i badeværelset:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *