Regler for vådrum

Hvis du skal renovere dit badeværelse er det vigtigt, at overholde reglerne for vådrum. Reglerne er beskrevet i bygningsreglementet og du kan læse en vejledning i By og Byg 200 fra Statens Byggeforskningsinstitut.

I byggeanvisningerne kan du finde kravene og anbefalinger til hvordan kravene overholdes.

Kort fortalt skal alle vådrum med keramiske fliser være udført på en måde, så der ikke kan trænge vand igennem ved fliserne. Der skelnes mellem vådzone eller fugtig zone. Vådzonen er f.eks. brusekabinen, eller omgivelserne omkring et badekar. Her skal væggene være vandtætte fra gulv til loft for at undgå vandgennemtrængning til det bagvedliggende murværk.sikring af vådrum

En vådzone kan gøres vandtæt ved at anvende fliser, der er påsat på en vandtæt membran. Ved at anvende en vandtæt membran på vægge inden det monteres fliser sikres det, at der ikke kan trænge vand ind i væggen, hvis fugerne i fliserne med tiden bliver beskadiget. I mindre vådrum regnes hele rummet (ikke kun ved bruser/bad) som vådzone og der skal derfor etableres en vådrumssikring i hele rummet.

Hvis du er i tvivl om reglerne vil det altid være en god idé at rådføre sig med en professionel fagmand på området. Der er ingen tvivl om, at badeværelset er et af de dyreste rum i boligen at renovere, men der er ingen grund at at gøre det hele endnu dyrere ved at lave fejl i forbindelse med en renovering af badeværelset. Fejl og byggesjusk kan i sidste ende resultere i store uforudsete udgifter hvis der f.eks. kommer en vandskade.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *