Vandbesparende toilet – så meget kan du spare om året

Der var engang hvor vand var billigt og ingen bekymrede sig om at spare på vandet. Sådan er det ikke mere, for vandet er blevet en dyrebar ressource man ønsker at værne om. For den enkelte husstand betyder stigende afgifter på brugsvand at udgiften til vand fylder stadig mere på budgettet. Der kan derfor være god  grund til at forsøge at spare på vandet og noget af det letteste du som boligejer kan gøre er, at udskifte dit gamle toilet til et nyt vandsparetoilet med 4/2 skyl. Nu tænker du måske, at det koster penge at udskifte toilettet og der kan gå flere år inden den udgift er tjent hjem igen. Faktisk kan udgiften til et ny og moderne toilet med spareskyl være tjent hjem på under et år hvis i er mange i husstanden.nyt wc

Et vandbesparende toilet er sund fornuft

Se her hvor meget kan du spare ved at udskifte det gamle toilet:

Ifö har lavet en smart beregner, der ud fra nogle få oplysninger ka give dig svar på hvor meget du og din familie kan spare ved at udskifte det gamle toilet med et nyt med spare-skyl.

Som et eksempel kan nævnes en familie i Kalundborg på fire personer, der skifter et toilet ud, der bruger 6 liter ved hvert skyl til et moderne toilet, der enten kan skylle med 4 eller 2 liter. Familien kan årligt spare 1974 Kr., hvilket svarer til en besparelse på 44 % af det årlige vandforbrug. Der er med andre ord mange penge at spare ved at lave en forholdsvis beskeden investering, som udskiftningen af et toilet jo er. Hvis vi forestiller os, at familiens gamle toilet er af det helt gamle slags, der bruger op til 9 liter ved hvert skyl vil besparelsen blive endnu større.

Du kan selv prøve at indtaste dine egne oplysninger i beregneren og se hvad du kan spare om året ved at udskifte dit gamle toilet:

Der kan være mange penge at spare ved at udskifte toilettet.

Der kan være mange penge at spare ved at udskifte toilettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *