Zinktagrender

Rheinzink tagrende til bolig
Umiddelbart er tagrenderne ikke lige det, man fokuserer mest på, når man skal have husets æstetiske udtryk på plads. Men tagrenderne betyder faktisk meget for husets udseende. Tidligere var plastik det oftest anvendte materiale, men i dag foretrækker husejere tagrender af metal, og og zink tagrender er blevet meget populære.
Det er utrolig vigtigt at have tagrender på huse, skure og garagebygninger. Nordeuropa udmærker sig ved mange ting, og én af dem er det fugtige, kølige og regnfulde klima. Hvis ikke vi beskytter vores huse tilstrækkeligt mod fugt ved hjælp af tagrender, løber der vand ned ad murværk og træværk, som kan få fugtskader – skader, som i yderste konsekvens kan ødelægge konstruktionen. Også døre og vinduer kan tage skade, hvis huset ikke er udstyret med tagrender.

Mange fordele ved zinktagrender

Zinktagrender er an anelse dyrere end andre typer tagrender, men den lille ekstra udgift, der er forbundet med tagrender af zink er givet godt ud, når man tænker på zinkens gode egenskaber. Zinktagrender er særdeles modstandsdygtige over for luftforurening, havgus og saltvandståger. De ældes pænt og får en smuk mat patina efter et års tid. Som nye er zinktagrender blanke og skinnende, men får herefter den karakteristiske grå overflade. Du kan også købe dem ‘forpatinerede’.
En anden fordel er, at tagrender af zink er lette at montere, og ved hjælp af lim kan du gøre det selv. Du kan også vælge at få en fagmand til at lodde zinktagrenderne sammen, men det er ikke længere nødvendigt. Desuden kan zinktagrender effektivt repareres med en lodning, hvis der efter mange år opstår et hul på et udsat sted.
Tagrender af zink er flotte at se på og kan bruges til alle typer huse. Levetiden skønnes at være helt op til 25 år – nogle gange 50 år, afhængig af husets beliggenhed. Du skal derfor ikke bekymre dig om at udskifte dine zinktagrender foreløbig.

1 comment for “Zinktagrender

  1. Peter Helle
    oktober 20, 2018 at 11:21 am

    Hej

    Jeg skal have nye zink tagrender sat op (af den lokale blikkenslager), og han synes det er unødvendigt at skifte nedløbsrørene. Men jeg synes jo, at det ser grimt ud med nye blanke zink tagrender, og gamle patinerede nedløbsrør. Så mit spørgsmål er: kan jeg fjerne patinaen fra nedløbsrørene – og hvordan?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *