Hvordan udskifter man en radiator og en radiatorventil

Hvordan udskifter man en radiator og en radiatorventil?

Det er vigtigt at du skifter din radiator inden skaden sker. Oplever du meget rust eller fugt inde i huset kan det let være tegn på at din radiator er ved at stå af.

 

Når du skal udskifte din radiator skal du være sikker på at dit centralvarmeanlæg er slået fra, således at du ikke kommer ud for vandskader, som kan koste dig dyrt både i penge, tålmodighed og ærgrelser.

 

Det næste du skal gøre er at skrue beskyttelsespropperne ud, sammen med luftskruen i øverste hjørne. Den er i modsatte side af radiatorventilen.

 

Nu er det tid til at skrue metalproppen af i det nederste hjørne, modsat returrøret.

 

Derefter skal du pakke den ½ galvaniserede bøjning med salve og pakgarn – hvorefter du skal montere den galvaniserede bøjning fast i det øverste hjørne af radiatoren.

 

Nu er det tid til at få en radiatorventil skruet fast på tilgangsrøret, hvorefter du tætner det godt og grundig med pakgarn og salve mellem røret og ventil.

 

Skru omløberen af ventilen hvorefter du pakker den med pakgarn og salve. Derefter montere du den til galvaniserede bøjning – efter dette spænder du omløberen fast på radiatorventilen.

 

Tag nu din radiatorforskruning og skilt den. Derefter tager du nippelstykket og skruer det fast i det nederste hjørne, modsat hvor vi skruede proppen på.

 

Beskyttelseshætten fjernes fra ventilen og du klikker radiatorføleren på plads. Husk at pilen altid skal stå rettet opad. Når du har monteret den helt færdig kan du begynde at fylde vand på.

 

Udskift din radiatorventil

Når du har lokaliseret den radiatorventil som du gerne vil have udskiftet skal du derefter afmontere håndtaget. Det gøres ved at du skruer den hen til den varmeste ende og bagefter fjerner den skrue der sidder.

 

Nyere termostater skal drejes til den varmeste position og derefter dreje inde på midten.

 

Du burde meget gerne kunne se messingventilen nu. Tryk på denne for at lukke for alt vandtilførslen og undgå skader. Sørg for at den sidder rigtig godt fast. Det er meget vigtigt at du ikke hiver denne ventil ud, da du ellers vil blive udsat for kogende vand.

 

Som et godt tip, skal man altid have en spand klar til at tage imod det vand der kommer ud, hvis man skulle lave en fejl.

 

Bagefter sætter du blot håndtaget godt fast igen. På de nye radiatorerne skal du blot presse den på plads, mens du skal skrue med de gamle.

herraditor kan du læse mere om udskiftning af radiator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *