Løber dit toilet? Dette kan du selv gøre

Du kan faktisk spare rigtig mange penge om året ved at få gjort noget ved det dit løbende toilet. Mere specifikt, så kan du faktisk spare op mod flere tusinde kroner om året, men det bedste af det hele er, at løsningen faktisk oftest er meget enkel og billig, så der er slet ikke nogen grund til at lade dit toilet løbe. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit toilet løber eller hvad du kan gøre ved det, så er du kommet til det helt rette sted, for i denne guide, som vi har udarbejdet i samarbejde med Schulzbyg.dk har vi nemlig samlet en række gode råd til, hvad du kan gøre ved dit toilet for at få det til at stoppe med at løbe.

Sådan kan du tjekke om dit toilet løber

Hvis du kigger ned i kummen og kan se, at der er grimme striber i kummen, så er det meget sandsynligt, at det er noget, der er kommet fordi dit toilet løber. Hvis du dog gerne vil være helt efter, så kan du dog vælge at tjekke det lidt mere grundigt efter, hvilket du kan gøre ved at lytte efter, om du kan høre, om toilettet løber. Du kan dog også vælge at se på vandoverfladen, om der er uro, fordi der hele tiden løber vand ned i vandet. Slutteligt, så kan du dog også vælge at lade toilettet stå ubrugt i nogle timer, hvorefter det gerne skulle være helt tørt – det kan du tjekke ved at holde et stykke toiletpapir på bagsiden af kummen.

Skift eller rens ventilstemplet

Én af de ting, du kan gøre ved problemet er enten at skifte eller rense dit ventilstempel. Hvis du gerne vil fjerne dit ventilstemple, så skal de to “vinger”, der er at finde på hver sin side af røret trykkes ned samtidig, så de bliver klikket af – herefter er det faktisk bare at bruge to fingrer til at løfte det op. Det er dog meget vigtigt, at du sørger for at lukke af for vandet, inden du starter på denne proces. Når du har fjernet dit ventilstempel, så kan du åbne lidt op for det igen, så du kan skylle diverse kalkrester og småsten ud, som der nu måtte være. Slutteligt, så skal du rense stemplet og du bør også sørge for at smøre det med hanefedt.

Skift din bundpakning

Du kan også vælge at skifte din bundpakning i stedet. Du bruger blot en skruetrækker til at løsne for bundudløbet og løfte det op af cisterne, hvor du så finder bundpakningen allernederst. Du kan nemt afmontere denne bundpakning og smide den ud, så du i stedet kan montere en den nye bundpakning på, som du har været ude og investere i. Det er dog meget vigtigt, at du sørger for at smøre den ind i hanefedt først, så den ikke ender med at tørre ud. Til sidst er der ikke andet for end at samle toilettet, hvorefter det er klart til brug igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *