Mærkningsordning af vandhaner skal sikre rent drikkevand

For at sikre rent drikkevand, er der indført en mærkningsordning af vandhaner. For at være sikker på, at en ny vandhane lever op til kravene, skal den enten være mærket med dråbemærket eller en VA-godkendelse.

Tidligere er der blevet solgt en del vandhaner af tvivlsom kvalitet, der i værste fald har kunnet afgive tungmetaller til drikkevandet. Ofte har vandhanerne været produceret i østen af genbrugsmaterialer med et meget højt indhold af tungmetaller. Hvis du vil sikre dig og din familie mod skadelige tungmetaller eller nikkel i drikkevandet kan det derfor være en god idé at udskifte gamle vandhaner af ukendt fabrikat med en ny vandhane, der opfylder kravene for den nye mærkningsordning.vandhane-dryp

Sådan finder du en godkendt vandhane

Ofte vil det fremgå direkte af pakningen, at en vandhane opfylder de nye krav for vandkvalitet. Du kan dog også søge efter godkendte vandhaner i databasen her: http://godkendttildrikkevand.dk/om-ordningen/gaeldende-godkendelser.aspx

Skal jeg vælge en dyr eller billig vandhane?

Som med så meget andet hænger pris og kvalitet ofte sammen. En vandhane i en god kvalitet vil kunne holde i mange år, hvorimod en vandhane, der er alt for billigt og ringe udført i kvaliteten ofte kun vil holde nogle få år inden der går noget i stykker. Hvis du ikke selv udskifter vandhanen vil arbejdslønnen ofte udgøre en stor del af prisen ved at skifte vandhanen. Det kan derfor på lang sigt ikke betale sig at forsøge at spare penge ved at købe en alt for billig vandhane.

Sådan finder du en billig vandhane

Lad være med at gå efter billige vandhaner af en alt for dårlig kvalitet. Vælg i stedet for en vandhane af et kendt mærke, men undersøg markedet grundigt, for der kan være store prisforskelle på den samme vandhane alt efter hvor du køber den. Ofte vil det være billigst at købe den online, hvor det også er nemt og overskueligt at sammenligne priserne mellem forskellige forhandlere. Du kan eventuelt prøve, at finde frem til den billigste pris via sider som f.eks. pricerunner.dk. Husk at medregne forsendelsen i prisen på vandhanen.

http://godkendtevandhaner.dk/vand_find/0/2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *