Montering af køkkenvask

Guide: Montering af køkkenvask

Det er blevet moderne at gøre det selv – uanset hvad det er. Du kan både prale og vise dig lidt overfor kæresten, konen eller noget helt tredje hvis du har valgt at gøre det selv.

 

Du får derfor her en guide til hvordan du skal klare montering af køkkenvask.

 

Vi går ud fra i denne guide at du allerede har de materialer og værktøjer som der skal blive brugt for at du kan montere din køkkenvask fast igen.

 

Har man gjort noget forkert, men kan ikke se hvad dette skulle være i denne guide, er der mange butikker som tilbyder at rådgive dig gratis, da de så håber at få dig som kunde på den måde.

 

Inden vi starter skal du selvfølgelig huske at slå vandet til din køkkenvask fra, så vi undgår oversvømmelser og lignende.

Følg 8 nemme trin for at montere din køkkenvask

Trin 1: Det første du skal gøre er at lægge vasken så bunden vender opad. Tegn derefter en linie rundt om vasken, så du har den afmærket.

 

Trin 2: Flyt nu vasken og lav en nye linie som er 2 cm (Præcist!) inde i din første linie.

 

Trin 3: Nu skal handymanden i aktion. Lav et hul med en boremaskine på 32 mm mellem din første linie og væggen. Derefter skal du save hul til vasken efter din anden linie – husk at brug en stiksav.

 

Hullet skal bruges til dit blandingsbatteri.

 

Trin 4: Da vi lige har lavet hullet til blandingsbatteriet, skal vi nu i gang med at montere det.

 

Trin 5: Få fat i noget unigum og rul en 1 cm tyk ’pølse’ hvor du lægger denne pølse rundt om vasken.

 

Trin 6: Vasken skal sættes på plads – det gøres ved at du sætter vasken ind i udskæringen som vi lavede tidligere og bagefter spænder beslaget på vasken – husk at spænd den godt fast.

 

Trin 7: Vandlåsen skal nu monteres på. Den skal monteres på afløbsstuds som sidder på vasken. Når du har monteret den på skal du forbinde det til et gråt afløbsrør som meget gerne skulle være lavet af plast eller reduktionsstykker.

 

Ved nogle køkkenvaske skal plastrøret tilknyttet et støbejernsmuffe. Skal dit dette kan du vælge at bruge unigum.
Trin 8: Nu skal du blot tilslutte vaskemaskinen eller opvaskemaskinens afløb til studsen. Hertil skal du bruge en kombiflex afløbsslange og trefjerdedele spændebånd.

Hvis du vil se mere til hvordan man montere en køkkenvask så læs her

 

montering køk vask

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *