Sådan vælger du den rigtige varmtvandsbeholder

Har du måske opdaget at din varmtvandsbeholder er utæt eller trænger den bare til at blive skiftet ud med en ny? Så kan du her læse lidt mere om hvordan du vælger den rigtige.

De forskellige typer varmtvandsbeholdere

Der findes forskellige typer varmtvandsbeholdere. Der er nemlig dem som er beregnet til centralvarme, dem til fjernvarme, combivandvarmer og el-vandvarmer.
Det første du skal er derfor at finde ud af hvilken varmtvandsbeholder der passer til lige præcis dit hjem. Det nemmeste og mest sikre valg ville være at købe præcis den samme som du har i forvejen. Så kan den nemt tilsluttes til de eksisterende beslag. En ekstra bonus ved denne mulighed er at du oveni kan spare penge på VVS-regningen.
Hvis du derimod ikke var helt tilfreds med din gamle varmtvandsbeholder, eksempelvis på grund af mangel på mængden af varmt vand, så bør du overveje en anden med højere volumen. I dette tilfælde kan det godt være at rørføringen skal ændres så det passer til den nye beholder.

Hvilken type skal du vælge?

Varmtvandsbeholder til centralvarme skal du vælge, hvis du har centralvarmeanlæg med gasfyr, oliefyr, pillefyr eller indirekte-fjernvarme og beholderen er monteret på sekundær-siden.
Varmtvandsbeholder til fjernvamre skal du derimod vælge, hvis du har direkte-fjernvarme og din eksisterende varmtvandsbeholder er monteret på primær-siden.
En el-vandvarmer er den dyreste måde at opvarme brugsvand og bør kun vælges hvis du ikke har andre løsninger. Bruges især i sommerhuse og fritidshuse hvor centralvarme og fjernvarme ikke er til rådighed.
En combivarmer er en kombination af en almindelig varmtvandsbeholder til centralvarme og en el-varmer. Denne type skal du vælge hvis du har et gammelt oliefyr, pillefyr eller fastbrændsel, som slukkes om sommeren og dermed ikke kan levere til din varmtvandsbeholder. Du kan finde et godt tilbud på metro vandvarmer 110 l combi ved at trykke på navnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *